AMSTERDAM – Google heeft toestemming gekregen om de leverancier van vluchtgegevens ITA Software over te nemen. Er worden echter wel strenge voorwaarden aan de overname verbonden.

Dat melden verschillende Amerikaanse media. De regels moeten voorkomen dat het internetconcern zijn dominante marktpositie gaat misbruiken.

Google liet in juli 2010 weten de maker van vluchtinformatiesoftware te willen kopen voor 700 miljoen dollar. De aankondiging stuitte op nogal wat bezwaren vanuit de reisbranche, omdat Google mogelijk te veel invloed zou krijgen.

Tickets

De zoekmachine stelde eerder niet van plan te zijn om online tickets te gaan verkopen. De voorwaarden leggen het bedrijf wat dit betreft echter geen beperkingen op.

Google moet de komende vijf jaar wel de software van ITA onder redelijke voorwaarden blijven aanbieden aan bestaande en nieuwe klanten. Ook moet het bedrijf verantwoordelijk omgaan met bedrijfsgevoelige informatie van de klanten van ITA.

De overname moet het voor Google mogelijk maken om betere vluchtinformatie te integreren in de zoekfunctie, zoals vluchtschema's en beschikbaarheid van plaatsen.