AMSTERDAM – Google trekt zich terug uit Duitsland wat betreft de dienst Street View. Na hevige protesten vanuit Duitse privacywaakhonden en de bevolking worden er voorlopig geen nieuwe beelden geschoten.

Dat schrijft Danny Sullivan, techdeskundige en hoofdredacteur van Search Engine Land, in een blog. Google bevestigt de uitspraken, maar laat ook weten dat dit geen verandering in het beleid is.

Volgens de zoekgigant was al bekend dat er voorlopig geen nieuwe beelden gemaakt worden. Google richt zich nu op straatnamen en verkeersborden om zo de kaarten te kunnen verbeteren.

Ophef

Onlangs won Google nog een rechtszaak in Duitsland rondom Street View. Al bij de invoering van de eerste beelden van de dienst waarmee mensen als het ware digitaal door de straten kunnen lopen, ontstond er ophef in Duitsland.

Waakhonden maakten zich zorgen om privacy, de gezichten van alle Duitsers moesten onherkenbaar worden gemaakt en 250.000 Duitsers wilden dat hun huis van Street View werd gehaald.

Op dit moment staan er beelden van twintig Duitse steden online. Deze beelden blijven beschikbaar, maar er zullen geen updates worden uitgevoerd. Of de beslissing definitief is, is niet bekend.