AMSTERDAM – Google heeft deze week een aantal .com-domeinen geregistreerd gerelateerd aan muziek en wolken, oftewel de cloud. Geruchten over een streaming muziekdienst laaien voor de zoveelste keer op.

Techcrunch ontdekte dat Google websites als GoogleBass.com, GoogleAlto.com, GoogleSoprano.com en GoogleTenor.com registreerde. Ook GoogleNebula.com, GoogleThunder.com en GoogleLightning.com werden vastgelegd.

Nebula is Latijn voor wolk, wat in het Engels dan weer cloud betekent. Met de term cloud wordt in de techwereld verwezen naar het raadplegen van software ‘in de lucht’ waarvoor een eigen programma op de computer dus niet nodig is.

Zo kunnen tekstdocumenten geopend worden in een browser zonder bijvoorbeeld Microsoft Word te gebruiken. Ook kan muziek via de cloud worden afgespeeld. Bestanden worden dan niet op de computer of MP3-speler opgeslagen.

Geruchten

Eerder deze week lekte een nieuwe versie van Android Market, de applicatiewinkel van Android, uit. Daarin was een muziekdienst zichtbaar. Daarvoor ontstonden al geruchten nadat een topman van Motorola uitspraken deed over de dienst die zou werken op Honeycomb, een speciale tabletversie van Android.

Google heeft nog niets officieel bevestigd.