AMSTERDAM – Een onbekend aantal klanten van de Rabobank kon donderdagochtend tussen zeven en acht uur via internetbankieren gegevens van anderen inzien.

Een lezer tipte NU.nl en Tweakers.net weet te melden dat Rabobank de website na melding korte tijd offline haalde.

Na het aanmelden kregen een aantal gebruikers de rekening van iemand anders te zien. Ook waren privégegevens als telefoonnummers gemakkelijk te vinden.

Geen betalingen

Tegenover Tweakers heeft Rabobank het probleem bevestigd. “De storing trad op tussen zeven en acht uur.” Het is niet bekend hoeveel mensen andermans rekening konden inzien. Volgens de Rabobank was het zover bekend niet mogelijk betaling uit te voeren.

Een fout tijdens onderhoudswerkzaamheden aan de website was mogelijk de oorzaak van de storing. “We zoeken de details nog uit.”

Cache

Een tweede lezer meldt tegenover NU.nl dat hij de gegevens rond 10.30 nog steeds kan inzien. De persvoorlichting van de Rabobank laat weten dat het mogelijk is dat gebruikers nog in de oude sessie zitten omdat hun cache-geheugen niet geleegd is.

"Het is dus een verschijnsel van de oude storing dat verholpen wordt als gebruikers opnieuw inloggen." Het is dus wel zo dat sommige klanten de gegevens van anderen nog kunnen inzien als ze die daarvoor ook al hadden gezien.