AMSTERDAM – Google gaat twintig speciale kanalen inrichten op YouTube en trekt honderd miljoen dollar uit om programma’s te maken waarmee deze kanalen gevuld moeten worden.

Dat beweren verschillende bronnen tegenover the Wall Street Journal.

Google zou streaming videoprogramma’s willen introduceren net als de Amerikaanse videodienst Netflix een maand geleden aankondigde. De zoekgigant zou de kosten voor gebruikers zo laag mogelijk willen houden en maakt daarom gebruik van advertenties.

Hollywood

Afgevaardigden van Google zouden al gesprekken gevoerd hebben met managers van verschillende Hollywoodtalenten en hebben ideeën besproken met andere belangrijke figuren uit de filmwereld. Wanneer de eerste programma’s opgenomen moeten worden is niet bekend.

Met de twintig kanalen hoopt het bedrijf volgens de bronnen mensen langer op de website te houden en wil het de concurrentie aangaan met de televisiewereld.

Filmdienst

In februari wist the New York Post al te melden dat Youtube komt met een eigen filmdienst waarmee gebruikers voor een vast bedrag per maand onbeperkt films kunnen kijken. Ook hierover zouden al gesprekken gevoerd zijn met Hollywood.

Ook toen beweerden bronnen dat er honderd miljoen dollar door het bedrijf was uitgetrokken om de content binnen te halen. Mogelijk gaat het om dezelfde plannen.

Google TV

Of Google de dienst gaat koppelen aan Google TV, waarmee gebruikers op hun televisie internet kunnen raadplegen en de nieuwe programma’s dus kunnen bekijken, is ook niet bekend.

Naast Netflix en televisiebedrijven zou Google ook de concurrentie aangaan met Amazon. Dat bedrijf kocht onlangs de streaming filmdienst Lovefilm.

Google wilde niet reageren op de geruchten.