AMSTERDAM – Tele2 introduceert nieuwe prepaid tarieven voor mobiel internet op tablets. Naar eigen zeggen is de provider klaar om de strijd aan te gaan om de tabletklant.

Met een speciale simkaart kunnen klanten van Tele2 overal in Nederland, zonder dongel, gebruikmaken van mobiel internet op bijvoorbeeld een iPad of Galaxy Tab.

“Tablets worden steeds populairder en wij merken dat er een duidelijke behoefte bij ons klanten is om naast het thuisgebruik via wifi ook onderweg op internet te kunnen zonder vaste maandelijkse kosten”, legt Herwin van der Kamp, directeur consumentenmarkt bij Tele2, uit.

Prijzen

Daarom biedt de provider de simkaart van vijf euro aan. Gebruikers kunnen vervolgens een dagpas kopen voor 99 eurocent. Bij de dagkaart is de snelheid van het internet 3,6 Mbps en mag de consument 10MB data verbruiken.

Een weekpas van 70MB kost 5,99 euro. Een maandpas met 300MB kost 22,99 euro en een kwartaalpas van 900MB kost 59,99 euro.

T-Mobile

Bij T-Mobile kost mobiel internetten op een tablet zonder abonnement 9,95 euro voor het simpakket. Vervolgens wordt 20 eurocent per MB gevraagd en staat al 2,50 euro aan tegoed op de simkaart.

Omgerekend kost een MB aan verbruik bij Tele2 nu maximaal 10 cent. Bij T-Mobile is het ook mogelijk een abonnement af te sluiten.

Tabletgebruikers blijken echter vaak gebruik te maken van een wifi-verbinding waardoor prepaid internetten aantrekkelijker lijkt voor de doelgroep.

KPN

Bij KPN worden ook abonnementen aangeboden, maar de vergelijking met Tele2 is beter te maken op basis van het prepaidaanbod. Bij KPN kost een Sim Only databundel eenmalig 9,95 euro inclusief 15 euro tegoed.

Vervolgens kunnen gebruikers los tegoed kopen via internet. Dat kost dan bij bundels van 10 en 32 euro 16 cent per MB.

Vodafone

Bij Vodafone wordt alleen prepaid mobiel internet aangeboden voor laptops of tablets met usb waardoor de iPad afvalt. Wel biedt de provider abonnementen speciaal voor de iPad of Samsung Galaxy Tab.

Vodafone biedt een Sim Only-pakket (met usb-modem) aan voor een prijs van 33 eurocent per MB, maar laat klanten ook kiezen voor speciale voordeelbundels waar de prijs van het internet ligt op maximaal 8 cent.