AMSTERDAM – Iets meer dan een kwart van de Nederlanders organiseert vaker dan één keer per maand bestanden en programma’s op hun computer. De helft van de mensen maakt bovendien nooit een back-up.

Dat blijkt uit onderzoek van Microsoft via de website Msn.nl onder circa zesduizend respondenten.

Volgens Microsoft weten veel mensen wel dat het bijhouden van de inhoud van de computer belangrijk is voor de prestaties, maar wordt daar toch te weinig aandacht aan besteed. Twee derde van de respondenten beseft dat het organiseren van bestanden een positief gevolg voor de computer zou hebben.

Een derde van deze mensen maakt de computer elke week aan de buitenkant schoon, maar de binnenkant wordt veel vaker vergeten zo blijkt uit de enquête.

Hulp

Toch laat ruim de helft van de mensen weten dat het opschonen en bijhouden van de computer prima zelf gedaan kan worden, terwijl de andere helft graag (telefonisch, online of persoonlijk) hulp zou krijgen. 80 procent geeft aan niet te willen betalen voor deze hulp.

In april houdt Microsoft de Opschoonweken waar het bedrijf via een website tips geeft over het optimaliseren van het computergebruik.