AMSTERDAM – Google werkt samen met Mastercard en Citigroup aan een technologie om mobiele betalingen via smartphones met het besturingssysteem Android mogelijk te maken.

Dat schrijft the Wall Street Journal maandag.

Geruchten over mobiel betalen via Android doen al tijden de ronde. Ook Apple zou werken aan een eigen systeem.

Aanbiedingen

Volgens ingewijden zal Google nog dit jaar mobiel betalen via Androidtoestellen aanbieden. Door de techniek zou de zoekgigant meer informatie over gebruikers kunnen doorsturen naar adverteerders en retailers zodat gerichte advertenties en aanbiedingen mogelijk zijn.

Gebruikers van credit- en debetkaarten van Mastercard of Citigroup kunnen via een speciale app toegang krijgen tot de techniek.

Veiligheid

Volgens deskundigen die the Wall Street Journal aanhaalt is de techniek (NFC) die gebruikt wordt voor mobiel betalen niet minder veilig dan creditcards. Vorige week waarschuwden verschillende Nederlandse deskundigen tegenover NU.nl nog voor een aantal obstakels waar NFC mee kampt.

Zo zou de techniek niet veilig genoeg zijn en is één standaard nodig om mobiel betalen breed mogelijk te maken. Apple en Google werken volgens ingewijden dus aan een eigen techniek. Zo werd in februari al duidelijk dat een nieuwe versie van Android (2.3.3) meer NFC-standaarden ondersteund.