AMSTERDAM – De vermeende muziekdienst van Google komt er nu toch echt aan. Volgens bronnen uit de muziekwereld wordt Google Music intern getest.

Dat schrijft CNET na gesprekken met de anonieme bronnen.

Geruchten over een muziekdienst van Google doen al maanden de ronde. Begin 2011 bleek uit uitspraken van Sanjay Jha, topman bij Motorola, dat de dienst gekoppeld zal worden aan besturingssysteem Android.

Datum onbekend

Het lijkt zeker dat Google Music er komt, maar wanneer en hoe het product precies in de markt gezet gaat worden is onbekend. De bronnen uit de muziekindustrie beweren dat de dienst zeer binnenkort zal worden gelanceerd.

Volgens de bronnen wilde Google de muziekdienst eigenlijk eind 2010 lanceren, dat zou zijn gebleken uit gesprekken met vier grote platenlabels. Juist die gesprekken waren ook de aanleiding van de vertraging die inmiddels is opgetreden.

Streamen

Google zou niet alleen rechten willen op nummers in het algemeen, maar ook rechten willen om de nummers via de cloud beschikbaar te maken. Dit betekent dat nummers niet gekoppeld zijn aan een apparaat, maar op verschillende apparaten op verschillende plekken kunnen worden gestreamd.