AMSTERDAM - De verkoop van de Nintendo 3DS, een draagbare spelcomputer die beelden ook driedimensionaal kan weergeven, verloopt goed. In Amsterdam en Apeldoorn stonden lange rijen voor de winkels, zei een woordvoerster van Nintendo vrijdag.

Volgens de Japanse computergigant is er een recordaantal reserveringen bij verschillende landelijke verkooppunten. Nintendo wil niet zeggen om hoeveel reserveringen het gaat. ''Daar doen we nooit uitlatingen over'', zei de woordvoerster.

De Nintendo 3DS is de opvolger van de DS, bekend van de twee schermen waarop gespeeld kan worden. Nintendo wil zich onderscheiden door 3D aan te bieden zonder dat daarvoor een speciale bril nodig is.

Startsein

Vanmorgen werd het officiële startsein gegeven bij de Game Mania in de Fame in Amsterdam. Hoewel verschillende winkels zich niet aan de lanceringsdatum hebben gehouden en het apparaat gisteren reeds verkochten, stonden er vanmorgen tientallen mensen bij de Fame te wachten.

Het publiek dat toestroomde was divers. Zowel moeders met hun zoons en dochters als tieners en volwassen gamers bleken geïnteresseerd in het nieuwe Nintendo-apparaat. Met name Super Street Fighter IV: 3D Edition, Pilotwings Resort en Nintendogs + Cats leken gretig aftrek te vinden.

Opvolger

De Nintendo 3DS is de opvolger van de Nintendo DS die in 2004 werd geïntroduceerd. Ook de 3DS heeft twee schermen, waarvan het onderste een touchscreen is. Het grote verschil is dat het bovenste scherm van de nieuwe draagbare spelcomputer 3D-beelden kan tonen; om dat 3D-effect te kunnen ervaren, hoeft de consument geen bril op te zetten.

Ook is het apparaat krachtiger, wat betekent dat de spellen van de 3DS mooier zijn dan die van de Nintendo DS.

Games

Tegelijk met de lancering van de Nintendo 3DS, zijn er vijftien games gelanceerd. Drie hiervan zijn verschillende exemplaren van Nintendogs + Cats.

De andere games zijn Pilotwings Resort, Super Street Fighter IV: 3D Edition, De Sims 3, PES 2011 3D, LEGO Star Wars III: The Clone Wars, Ridge Racer 3D, Super Monkey Ball 3D, Samurai Warriors: Chronicles, Asphalt 3D, Rayman 3D, Tom Clancy's Splinter Cell 3D en Tom Clancy's Ghost Recon: Shadow Wars 3D. Bovendien kan de 3DS alle spellen voor de Nintendo DS afspelen. Die games hebben echter geen 3D-effect.

Lees hier onze review van de Nintendo 3DS

Lange rijen voor 3DS