AMSTERDAM - De politie heeft maandag twee mannen en een vrouw uit Naaldwijk (Westland) aangehouden wegens fraude met bankgegevens van anderen.

De slachtoffers werden tijdens het chatten op slinkse wijze verleid op bepaalde links te klikken en hun beveiligingscodes af te geven.

Dat meldde de politie Haaglanden, die bij het onderzoek samenwerkte met het Korps landelijke politiediensten (KLPD).

Met de fraude is een bedrag van ruim 70.000 euro gemoeid. Volgens de politie kan dit nog verder oplopen. De verdachten zijn twee mannen van 19 en 22 jaar en een 17-jarige vrouw. Ze zouden van ten minste negen personen hun iDeal-betaalgegevens hebben verkregen.

Grote geldbedragen

Via internetbankieren werden hoge geldbedragen van de rekeningen van de slachtoffers overgeboekt naar verschillende rekeningen. Uiteindelijk belandde het geld op de rekening van één van de verdachten en werd het ook opgenomen.

De fraude kwam aan het licht nadat de benadeelden hadden gezien dat op onverklaarbare wijze grote geldbedragen van hun rekening waren afgeschreven.

De slachtoffers wonen verspreid over het land en bankieren bij verschillende banken. Zowel slachtoffers als banken hebben aangifte gedaan bij de politie