AMSTERDAM – Google zou zondag zijn eigen sociaal netwerksite lanceren, genaamd Circles. Dit melden techwebsites op basis van anonieme bronnen.

Google onkent op Twitter dat er zondag een lancering van de netwerkdienst plaats vindt , maar niet dat de dienst niet zou bestaan.

Google lanceert naar verluidt de nieuwe dienst op de conferentie South by Southwest Interactive. Deze conferentie wordt medegeorganiseerd door Google.

Privacy

Met de nieuwe dienst zouden gebruikers foto’s, video’s en statusberichten kunnen uitwisselen. De nieuwe dienst concentreert zich op privacy. Berichten die gebruikers online zetten zouden alleen door een selecte groep vrienden te zien zijn.

De dienst is in samenwerking met Chris Messina ontwikkeld. Messina heeft al meer ervaring met het opzetten van social media.

Ook kwamen zondag berichten binnen over een ander sociaal netwerk van Google, Google Me. Google gaat tijdens een conferentie op 10 en 11 mei deze dienst onthullen, volgens een andere techwebsite. Hoe deze dienst eruit gaat zien is nog niet bekend.

Orkut

Overigens is het niet voor het eerst dat Google pogingen in deze richting onderneemt. Enkele jaren terug lanceerde het bedrijf al de dienst Orkut. Deze dienst heeft echter niet kunnen brengen wat Google ervan gehoopt had; alleen in Zuid-Amerika kreeg Orkut voet aan de grond.