DEN HAAG - Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) heeft dinsdag aangifte gedaan tegen de man achter een antisemitische website vanwege belediging van Joden in het algemeen en minister Uri Rosenthal (Buitenlandse Zaken) in het bijzonder.

Volgens het CIDI is in 2009 al aangifte gedaan tegen de site en had die al uit de lucht moeten zijn. Het centrum deed nu aangifte van nieuwe beledigingen.

Op de site staan teksten als 'Joden zijn terroristen' en dat de Joodse intelligentsia de holocaust zelf heeft gewild. ''Dit toont opnieuw de noodzaak van een snel lik-op-stukbeleid bij antisemitisme”, zei CIDI-directeur Ronny Naftaniel woensdag.

hetzuur.nl

Zijn organisatie heeft in een brief aan de Kamercommissie Veiligheid, Justitie en Politie de zaak onder de politieke aandacht gebracht. De commissie vergadert woensdag over de aanpak van antisemitisme.

De website, genaamd hetzuur.nl, is ook al enige tijd een doorn in het oog van het Meldpunt Discriminatie Internet. Dat heeft in 2009 aangifte gedaan en in 2010 nog eens, zonder dat dat tot nu toe effect heeft gehad.

Goede vraag

''Het is een goede vraag waarom er nog niks aan is gedaan",' aldus een woordvoerder. Het Openbaar Ministerie zou het te druk hebben, zo kreeg het meldpunt te horen.

De aangiften zijn gedaan vanwege antisemitische teksten op de site en het ontkennen van de Holocaust.