AMSTERDAM - Microsoft verzoekt gebruikers om het verouderde Internet Explorer 6 niet meer te gebruiken. De webbrowser was tien jaar geleden in het leven geroepen en de computergigant vindt het tijd om vaarwel te zeggen.

Speciaal hiervoor is er door Microsoft een website in het leven geroepen, www.ie6countdown.com.

De site laat een schatting zien van het aantal gebruikers van IE6 overal ter wereld.

Zaterdagavond is te zien dat 12 procent van de wereldbevolking met internet de verouderde browser gebruikt. Er wordt op de site afgeteld tot het moment dat nog 1 procent IE6 heeft.

Problemen

IE6 kampt al jaren met beveiligingsproblemen en biedt matige ondersteuning voor de hedendaagse webstandaarden. Toch maakt vooral het bedrijfsleven nog gebruik van de browser.

In Noorwegen hebben internetgebruikers in 2009 een actie gestart tegen IE6. Dat land heeft met 0,7 procent dan ook de minste gebruikers van heel de wereld. China is koploper met 34,5 procent van de hele bevolking. De schatting voor Nederland is 2,6 procent.

Voordelen

Volgens de site heeft een upgrade naar recente versies vele voordelen, zoals verbeterde snelheid en beveiliging. De verschillen tussen versie 6 en versie 8 worden weergeven in een speciale tabel.