AMSTERDAM – Leden van de groep Anonymous hebben donderdag laten weten aanvallen uit te voeren op de website van Stichting Brein.

De website is deze week zo nu en dan uit de lucht als het gevolg van aanvallen. De eerste aanval was om 0.00 uur maandagnacht. Toen moest het internetforum FTD offline na een rechtszaak tussen Brein en de website.

De stichting wees dan ook FTD-sympathisanten als schuldigen aan. Tim Kuik, directeur van Brein, laat aan NU.nl weten dat gegevens van de aanvallers achterhaald zijn en dat er aangifte gedaan zal worden.

Anonymous

Anonymous is sinds donderdagochtend vroeg bezig met aanvallen op de website. "Als we gegevens binnen hebben zullen we ook tegen deze aanvallers aangifte doen", aldus Kuik. Anonymous is ook verantwoordelijk voor aanvallen op Visa, Mastercard en andere bedrijven die Wikileaks de afgelopen maanden tegenwerkten.

In de verklaring noemt Anonymous recente activiteiten van Brein waardoor een aantal websites uit de lucht werden gehaald. Ook wordt de situatie rondom het in beslag nemen van servers zonder gerechtelijk bevel genoemd.