AMSTERDAM – De Amerikaanse bank Morgan Stanley is aangevallen door dezelfde Chinese hackers die Google hebben aangevallen. Welke informatie er is gestolen is niet duidelijk, maar de inbraak was erg “gevoelig”.

Dit staat in e-mails van het beveiligingsbedrijf van Morgan Stanley, HBGary, die bij persbureau Bloomberg terecht zijn gekomen.

“Ze zijn erg hard geraakt door de echte Aurora aanvallen”, schrijft een beveiligingsexpert van HBGary. Hij zou het interne rapport van Morgan Stanley hebben gelezen.

Begin 2010 maakte Google bekend dat het was aangevallen door hackers. Google maakte verder bekend dat er waarschijnlijk nog 20 grote bedrijven waren aangevallen door Chinese hackers. De hackers stopten met hun activiteiten toen Google ze op het spoor kwam aan het einde van 2009.

Overnames en fusies

Een woordvoerster van Morgan Stanley verklaart dat de bank, zoals elke ander bedrijf in de sector, moet omgaan met pogingen tot computerinbraken. Waar dat nodig is wordt de politie erbij gehaald.

Een woordvoerder van de FBI zegt dat hackers steeds meer proberen informatie over overnames en fusies te achterhalen. Deze data kan andere bedrijven of personen een voordeel geven in onderhandelingen.