AMSTERDAM – Mobiel internet wordt de komende jaren duurder. Dat is onvermijdelijk, zegt directeur van T-Mobile Bart Weijermars zaterdag in het Financieele Dagblad.

Dat komt door investeringen die telecombedrijven moeten doen in het netwerk om het groeiend gebruik van mobiel internet aan te kunnen.

Bovendien drukt overheidsregulering op de winstgevendheid van telecombedrijven. De regering heeft lagere tarieven afgedwongen voor bellen in het buitenland en voor het maken van verbinding met klanten van andere providers.

“Wij gaan door met het aanbieden van ongelimiteerd internet, maar dat betekent niet dat het huidige prijsniveau gehandhaafd blijft. Op termijn wordt het duurder, dat is onvermijdelijk”, zegt hij in het FD.

Hoeveel mobiel internet bij T-Mobile in prijs zal stijgen is nog onduidelijk. Maar mobiel internet aanbieden voor 2,50, 5 of 10 euro per maand “kan niet meer", aldus de topman.

iPhones

T-Mobile investeerde afgelopen jaar 142 miljoen euro in het Nederlandse netwerk om het groeiende dataverkeer aan te kunnen. Voor 2011 verwacht de topman ‘minimaal een gelijk niveau’ aan investeringen.

T-Mobile heeft vooral veel extra dataverkeer omdat de provider twee jaar lang de exclusieve aanbieder van de iPhone was. Het bedrijf zag meer dan 800.000 iPhones over de toonbank gaan.

Afgelopen jaar maakte de provider meer winst dan in 2009, zo werd vrijdag bekend. Dat komt onder meer door lagere uitgaven voor de promotie van telefoons.