AMSTERDAM – Hyves gaat in Nederland naast KPN, Vodafone en T-Mobile de iPhone 4 aanbieden. Vanaf maandag is het toestel van Apple verkrijgbaar in combinatie met een abonnement van Hyves Mobile.

Dat laat het Nederlandse sociale netwerk maandag weten.

Eind oktober 2010 maakte Hyves bekend een samenwerking met T-Mobile aan te gaan. Met een abonnement van Hyves Mobile kunnen gebruikers gratis onderling met elkaar bellen en sms’en en hebben ze toegang tot onbeperkt internet.

“Hyves is het eerste sociale netwerk ter wereld dat de iPhone 4 mag verkopen”, laat de website weten. “We hebben specifiek toestemming van Apple gekregen om het toestel in ons assortiment op te nemen.”

Concurrentie

Hyves deed onderzoek onder een groep van 300.000 gebruikers die aan hebben gegeven geïnteresseerd te zijn in Hyves Mobile. De meerderheid gaf aan de iPhone 4 in combinatie met een Hyves-abonnement aantrekkelijk te vinden.

De sociale netwerksite stapte mede in mobiele telefonie om extra voordeel te genereren op andere sociale netwerken als Facebook. Ook wil het bedrijf inspelen op de trend dat sociale media een steeds belangrijker deel gaan uitmaken van het dagelijks leven.

Facebook

De Amerikaanse netwerksite met wereldwijd ruim 500 miljoen gebruikers heeft de afgelopen maanden ook interesse getoond in mobiele telefonie. Facebook richt zich echter op toestellen en niet op abonnementen.

Verschillende fabrikanten zullen in 2011 telefoons lanceren met een vergaande integratie van Facebook. Volgens CEO Mark Zuckerberg kunnen gebruikers dit jaar ‘tientallen’ zogenaamde ‘Facebooktelefoons’ verwachten.

Hyves trekt maandelijks 3 miljoen unieke gebruikers via mobiele telefoons. Cijfers over het aantal klanten van Hyves Mobile zijn niet bekendgemaakt.