Gokken op internet vaak vanaf werkplek

DEN HAAG - Bijna eenderde van de mensen die via internet gokken, doet dat op het werk. Gokverslaving, de grote angst van de overheid, speelt nauwelijks een rol. Dat zijn enkele conclusies uit het rapport Internetkansspelen 2003, dat het College van toezicht op de kansspelen donderdag heeft gepubliceerd.

De bestedingen aan gokken op internet komen dit jaar naar schatting uit op 134 miljoen euro. Dat was in 2002 105 miljoen euro. Volgens het toezichtsorgaan lijkt het erop dat de groei nu wat afzwakt.

Het gaat bij gokken op het web om interactieve kansspelen zoals digitale casino's, speelautomaten en krasloten. Het aanbieden van gokspelen in Nederland is nog steeds illegaal. Het ministerie van Justitie werkt wel aan een proef die het spelen op internet onder strikte voorwaarden toestaat. De toezichthouder is voorstander van een wettelijke regeling.

Speelgedrag

Uit het onderzoek blijkt dat er onder de spelers op internet nauwelijks problematisch speelgedrag voorkomt. Het gaat de meeste deelnemers puur om het plezier. Toch geeft eenderde van de spelers aan gemakkelijker meer geld uit te geven dan gedacht. Ook doen zij gemakkelijker vaker mee dan gepland en kunnen zij moeilijker stoppen dan gewild. Tot echte problemen leidt dat alles niet.

Tip de redactie