AMSTERDAM – Intel is ervan overtuigd dat het nieuwe partners zal vinden voor het mobiele besturingssysteem MeeGo. Nokia stopte onlangs met het systeem toen het koos om toestellen voortaan uit te rusten met Windows Phone.

Tegenover Reuters vertelt Paul Otellini, topman bij Intel, dat hij ervan overtuigd is snel nieuwe partners te vinden.

“Als ik Elop (Stephen Elop, CEO van Nokia red.) was geweest, had ik niet gekozen voor Windows Phone maar voor Android. Maar MeeGo is de beste keuze”, aldus Otellini.

Onderscheiden

Volgens de topman had Nokia zich zeker kunnen onderscheiden met MeeGo en ook in bepaalde mate met Android. Met Windows Phone wordt dit volgens Otellini moeilijker. “MeeGo is de beste keuze, maar Nokia kon dat volgens Elop niet betalen.”

“We zullen echt wel nieuwe partners vinden. Providers willen nog steeds graag een derde speler op de markt met een open besturingssysteem en dat motiveert ons”, legt Otellini uit. MeeGo werd in 2010 ontwikkeld door Nokia en Intel op basis van besturingssysteem Linux.

Nokia had naast MeeGo ook Symbian tot de beschikking, maar na een slecht jaar op de mobiele markt besloot het in zee te gaan met Microsoft.