AMSTERDAM - In een speech op de Mobile World Congress in Barcelona heeft Google-topman Eric Schmidt dinsdag zijn ongenoegen geuit op de samenwerking tussen Nokia en Microsoft. "Het is jammer dat Nokia voor Microsoft heeft gekozen."

Schmidt zegt dat Google vele gesprekken heeft gevoerd met Nokia om het Android-platform te gebruiken.

"We hebben ons best gedaan, maar helaas hebben ze voor 'hen' gekozen."

Vrijdag maakte Nokia bekend met Microsoft in zee te gaan om het besturingssysteem Windows Phone 7 te gebruiken voor hun mobiele telefoons. In december vorig jaar had Google nog goede hoop dat men Android zou gebruiken.

Aanbod

"We vinden Android nog altijd de juiste keuze voor Nokia," zegt Schmidt. Om deze uitspraak kracht bij te zetten, blijft het aanbod om alsnog met Google samen te werken open staan.

Ondanks de keuze van Nokia maakt Schmidt zich geen zorgen over de toekomst van Android, aangezien het "het snelst groeiende platform voor mobiele telefonie is."

Android

Schmidt liet zich in zijn toespraak ook uit over een nieuwe versie van besturingssysteem Android. Die nieuwe versie moet een combinatie zijn van Gingerbread en Honeycomb. Gingerbread is de huidige versie van het mobiele systeem, Honeycomb is een versie speciaal voor tablets.