HILVERSUM - De website Hetklokhuis.nl van het gelijknamige televisieprogramma is uitgeroepen tot beste kinderwebsite van Nederland.

De makers van de site ontvingen hiervoor dinsdag in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum de Gouden Apenstaart, maakte de organisatie bekend. Prins Willem-Alexander was als speciale gast aanwezig bij de prijsuitreiking.

In de categorie 'websites gemaakt door jongeren' won Habbolive.nl, de officiële fansite van het online spel Habbo.

Het publiek kon via internet zijn stem uitbrengen op tien websites die in twee categorieën waren genomineerd: websites gemaakt door professionals en sites die door jongeren zelf zijn gemaakt.

Verkiezing

De verkiezing van de beste kinderwebsite is een initiatief van de Stichting Mijn Kind Online en Digivaardig & Digibewust, een organisatie die onder meer verantwoord en veilig gebruik van digitale middelen stimuleert.

Met de verkiezing willen de organisatoren onder de aandacht brengen dat goede websites de online wereld voor kinderen veiliger, leerzamer en aantrekkelijker maken. De Gouden Apenstaarten werden dit jaar voor de vierde keer uitgereikt.

In totaal 14.252 mensen brachten hun stem uit, ruim vierduizend meer dan vorig jaar. De jury ontving dit jaar 311 inzendingen, honderd meer dan in 2010. De winnaars dingen mee naar de European Award for Best Children's Online Content.