AMSTERDAM - Yahoo gaat vijf mobiele internetcafés plaatsen rond de Olympische Spelen in Salt Lake City. De wagens worden gestationeerd op erg toeristische plaatsen in de stad. In de mobiele internetcafés kan geïnternet worden en er wordt warme chocolademelk geserveerd.

Niet duidelijk is of het gaat om een grote marketingactie of een echte poging om Olympische fans op de hoogte te houden van het laatste sportnieuws. Maar het heeft er alle schijn van dat het eerste dichter bij de waarheid zit. Zo zijn de mobiele internetcafés aan de buitenkant duidelijk herkenbaar met het Yahoo-logo en zullen de wagens niet in het Olympisch dorp zelf komen, maar op toeristische locaties in de stad.

Het Yahoo-konvooi bestaat uit vijf driewielers in de 'jaren vijftig'-sfeer waarin normaal hotdogs worden geserveerd. De wagens zijn uitgerust met een Compaq desktopcomputer, een iPaq (pocket pc) en een Compaq notebook. De draadloze internetverbinding wordt verzorgd door Sierra Wireless Cards en provider GoAmerica.

/LINKSalt Lake City 2002