AMSTERDAM – Relatie.nl heeft besloten per direct offline te gaan nadat de Telegraaf Media Groep (TMG) eind januari een rechtszaak startte tegen de datingsite.

Chris van Tuijl, oprichter van Relatie.nl, was eerder ook betrokken bij de oprichting van Relatieplanet.nl. Van Tuijl verkocht laatstgenoemde website aan TMG en beloofde enige tijd niet mee te werken aan een datingsite of er zelf een op te richten.

Eind januari liet TMG weten niet blij te zijn met de start van Relatie.nl en het bedrijf besloot de website aan te klagen. Volgens TMG is er inbreuk gemaakt op het concurrentiebeding dat pas op 8 oktober 2011 zou aflopen.

25.000 euro

Van Tuijl is TMG volgens het bedrijf 25.000 euro per dag schuldig zolang de website in de lucht blijft. Dinsdag besloot de oprichter Relatie.nl dan ook offline te halen. Dit doet Van Tuijl terwijl hij zelf meent dat het concurrentiebeding al afliep op 1 januari 2011.

“Inzet van de rechtszaak is de vraag wanneer het concurrentiebeding afloopt, nu de partijen daarover van mening verschillen”, zo is te lezen in een melding op Relatie.nl.