AMSTERDAM – Google heeft tijdens de presentatie van een nieuwe versie van het besturingssysteem Android een webversie van de applicatiewinkel Android Market gelanceerd.

Sinds de lancering van Android Market zijn er ruim honderdduizend applicaties ontwikkeld. Om het gebruikersgemak te vergroten is de markt nu ook te raadplegen via webbrowsers, aldus Google.

Gebruikers kunnen applicaties nu bekijken en downloaden via de webversie van Android Market waardoor applicaties volgens Google beter kunnen worden bekeken. Het zou makkelijker zijn een interessante nieuwe app te vinden.

Sociale elementen

Bovendien introduceert Google nieuwe sociale elementen in Android Market. Zo is het mogelijk apps te delen met vrienden via bijvoorbeeld Twitter. Bovendien kunnen gebruikers applicaties beoordelen via de webbrowser.

Wanneer een app gedownload is via een desktop of laptop kan het stukje software gemakkelijk overgezet worden naar het mobiele apparaat waar de applicatie voor bedoeld is. Volgens Google kunnen gebruikers door een paar keer te klikken een app op bijvoorbeeld een smartphone zetten. Een snoertje is daar niet bij nodig.

Aankopen in applicatie

Google kondigde ook aan dat aankopen binnen applicaties binnenkort mogelijk zijn. Voor het einde van dit kwartaal moet de functionaliteit beschikbaar zijn. Onlangs liet de zoekgigant weten niet tevreden te zijn met het aantal betaalde applicaties dat gedownload wordt en de inkomsten die Google daaruit haalt.

Het invoeren van aankopen binnen apps moet ervoor zorgen dat Google meer inkomsten weet te generen via Android Market.

Honeycomb

De bijeenkomst van woensdagavond (lokale tijd) was in principe georganiseerd om Android Honeycomb te lanceren. De nieuwe versie van het besturingssysteem is speciaal geschikt voor tablets en details werden al bekend toen Google de nieuwe versie voor ontwikkelaars online zette.