AMSTERDAM – Intel heeft producer en muzikant Will.i.am van The Black Eyed Peas aangesteld als directeur creatieve innovatie. Dat meldt de chipfabrikant dinsdag.

Intel denkt dat in de toekomst steeds meer apparaten met het internet verbonden zullen zijn. Will.i.am zal hierin meewerken aan de verschillende technologische onderzoeken, met apparaten als laptops, smartphones en tablets. Daarnaast werkt Will.i.am aan muziek voor Intel.

“Bijna alles wat ik doe heeft te maken met processors en computers. Als ik een Intel-chip zie denk ik aan alle creatieve geesten die bijgedragen hebben aan mijn eigen creativiteit," aldus Will.i.am.

"De samenwerking met wetenschappers, onderzoekers en computerprogrammeurs om nieuwe manieren te creëren van communicatie, creatie, informatie en entertainment wordt fantastisch."

Intel

Intel noemt de samenwerking een huwelijk tussen twee werelden: entertainment en technologie. Specificaties zijn niet bekend gemaakt. Wel wordt er gesproken over een meerjarige samenwerking.

Het is niet de eerste keer dat een elektronicafabrikant een artiest inhuurt. Will.i.am werd al eerder ingehuurd door Research In Motion voor een nieuwe Blackberry. Polaroid ging in 2010 een samenwerking met Lady Gaga aan, waaruit begin januari de eerste producten getoond werden.