AMSTERDAM – De Facebookpagina van oprichter Mark Zuckerberg is gehackt. De persoon achter de inbraak verspreidde een kritische boodschap via het profiel van de miljardair.

Dat schrijft The Guardian nadat een hacker een boodschap plaatste op het prikbord van Zuckerberg waarna de pagina van de oprichter van de netwerksite tijdelijk offline werd gehaald.

In de boodschap schreef de hacker: "Let the hacking begin: If Facebook needs money, instead of going to the banks, why doesn't Facebook let its users invest in Facebook in a social way? Why not transform Facebook into a 'social business' the way Nobel Prize winner Muhammad Yunus described it? What do you think? #hackercup2011".

Het bericht lijkt een verwijzing naar recente berichtgeving over de waardering van Facebook rond vijftig miljard dollar na inversteringen van Goldman Sachs. Er gaan tevens geruchten over een beursgang.

Geen reactie

Voordat Facebook het bericht offline kon halen werd het al door ruim achttienhonderd gebruikers gewaardeerd via de beroemde ‘like’-knop. Facebook heeft nog niet publiekelijk gereageerd op het voorval. Hoe er ingebroken is in het profiel is dan ook niet duidelijk