AMSTERDAM – GeenStijl heeft een studente die eerder een rechtszaak tegen de website won, aangeklaagd. De vrouw moet stoppen met het incasseren van dwangsommen, vindt GeenStijl.

De zaak draait om een video van een studente die dronken in Amsterdam gefilmd werd. De vrouw had duidelijk overgegeven en werd geplaagd door langslopende jongeren die haar tevens filmden.

“Hé jongen, ik hoef helemaal niet te kotsen. Ik ben de voorzitter en jij moet mij majesteit noemen”, aldus de vrouw in de video. Het filmpje is inmiddels ruim twee jaar oud en verscheen anderhalf jaar geleden op dumpert.nl, de videowebsite van GeenStijl.

150.000 euro

In augustus 2010 won de studente een rechtszaak tegen de website waarna GeenStijl de video moest verwijderen en als dat niet gebeurde een dwangsom van 150.000 euro diende te betalen. De video blijft na verwijdering echter opduiken op internet.

Dit tot grote frustratie van de vrouw in kwestie die besloot aanspraak te maken op de dwangsom. Haar advocaat heeft inmiddels gedreigd beslag te leggen bij de website.

Kort geding

GeenStijl laat aan de Telegraaf weten het onterecht te vinden omdat de filmpjes die nog op internet rondzwerven niets met de website te maken hebben. Middels een kort geding wil GeenStijl de beslaglegging voorkomen.