AMSTERDAM - Duitsland wordt het eerste land buiten Japan waar telecomgigant NTT DoCoMo de mobiele internetdienst i-mode gaat lanceren. Dat heeft het Japanse bedrijf donderdag meegedeeld, aldus het Franse persbureau AFP.

NTT DoCoMo kondigde eerder al de komst van het snelle mobiele netwerk in Nederland en België aan. Daaraan werkt onder meer KPN Mobile met de dochteronderneming E-Plus mee. Maar een precieze datum voor die lancering is nog niet genoemd.

Omdat het Japanse bedrijf voor Duitsland wel een streefdatum heeft losgelaten, namelijk maart 2002, kunnen Duitsers vermoedelijk eerder kennis kunnen maken met i-mode.Nederland en België zouden 'in de lente' aan de beurt zijn voor de start van i-mode.

In Japan is i-mode een regelrecht succesnummer. Op dit moment zijn er ruim 30 miljoen Japanners op geabonneerd. Via i-mode kunnen abonnees op hun mobiele telefoon spelletjes spelen, informatie en recepten opzoeken en andere dagelijkse zaken regelen.

/NETKPN begint test met Europese i-modeNTT DoCoMo stelt lancering 3G-netwerk uitKPN start met Japanners en Italianen toch Europese i-mode