Inwoners Assen bouwen eigen virtuele stad

ASSEN - Inwoners van Assen mogen via een spelletje op de gemeentelijke website meedenken over hoe hun stad er in de toekomst uitziet.

Door te schuiven met verschillende gekleurde blokjes kan iedere deelnemer zelf aangeven waar woonwijken en bedrijventerreinen, bossen, parken en ecologische verbindingszones moeten komen in de nu nog lege westelijke stadsrandzone. De gemeente heeft samen met Arcadis een digitaal spel ontwikkeld, dat gebaseerd is op het populaire computerspel SIM City. Hiermee hoopt de gemeente vooral de jongeren te bereiken.

Planbureau

"Het is een omgekeerde aanpak", zei donderdag een gemeentewoordvoerster. "Normaal gesproken worden plannen bedacht achter het bureau van de deskundige en vervolgens voorgelegd aan de bevolking. Nu worden Assenaren vanaf het begin betrokken bij de plannen". Volgens haar is het de eerste keer dat het spelconcept door een gemeente in Nederland wordt toegepast.

Medio december wordt de inspraakmogelijkheid op de website afgesloten. De ingediende en gemotiveerde plannen worden serieus bekeken. "Het kan gebeuren dat een inwoner van Assen zijn of haar plan daadwerkelijk de grond uit ziet komen."

Tip de redactie