AMSTERDAM – Duizenden Hotmail-gebruikers wereldwijd doen sinds 1 januari hun beklag over het feit dat tientallen e-mails en mappen verdwenen zijn.

Dat blijkt uit de talloze klachten op verschillende fora van Microsoft. Wereldwijd zijn er zo'n 360 miljoen Hotmail-accounts.

Microsoft laat aan het persbureau Associated Press weten dat het op de hoogte is van de problemen die sinds zaterdag zijn opgedoken. Volgens een woordvoerder was het een ‘gelimiteerd’ probleem en zou het niet alle gebruikers treffen. Er wordt gewerkt aan een oplossing.

Sommige getroffen klanten schrijven op fora dat alle e-mails zijn verdwenen terwijl nieuwe mail wel weer binnenkwam. Anderen maken melding van e-mails die vanzelf zijn verplaatst naar de map met verwijderde berichten. Bij een derde groep zijn zelfs alle mappen verdwenen.

Hersteld

Maandag doken er op dezelfde fora berichten op dat het probleem hersteld zou zijn. Alleen de berichten van tussen 31 december en 3 januari zouden nu missen. Microsoft heeft nog niet bevestigd dat alle vermiste e-mails teruggeplaatst zijn.