AMSTERDAM - Hackers die behoren tot de groep Anonymous hebben de website van het Nederlandse Openbaar Ministerie vrijdag platgelegd nadat donderdag een 16-jarige jongen werd opgepakt. Ook Politie.nl werd aangevallen.

Dat meldt Tweakers.net.

Het OM kan de reden van de problemen op de twee websites nog niet bevestigen. De twee websites lagen er sinds 9.30 uur vrijwel volledig uit, rond 11.30 uur leken de ergste problemen verholpen.

De hackersgroep heeft de afgelopen dagen al onder meer de websites van PayPal, Mastercard, Visa en het Zweeds OM aangevallen. Ook wordt gedreigd met een aanval op Amazon.com en Twitter.

DDoS

De hackers besloten de bedrijven lastig te vallen middels een DDoS-aanval omdat zij Wikileaks tegen proberen te werken. Zo geven PayPal, Mastercard en Visa geen donaties aan de organisatie meer door.

Donderdagmiddag werd een 16-jarige jongen in Den Haag gearresteerd voor betrokkenheid bij de aanvallen. Het platleggen van OM.nl zou een reactie zijn op deze arrestatie. De groep zou inmiddels uit duizenden vrijwilligers bestaan die websites bestoken met verkeer.

Lees de twitterberichten over Wikileaks via NUlive