AMSTERDAM - Geert Wilders is de meest gezochte politicus op Google. Het afgelopen jaar werd de lijsttrekker van de PVV het vaakst ingevoerd in de internetzoekmachine.

Bij de politieke partijen kwam de SP als populairste uit de bus, gevolgd door de VVD en de PVV. Dat blijkt uit het eindejaarsrapport van de internetzoekmachine.

Na Wilders werd PvdA-lijsttrekker Job Cohen het meest ingevoerd, premier Mark Rutte volgt op plaats drie. Zorg, cultuur en financiering waren de populairste politieke thema's. Ook werden de verkiezingsprogramma's van de partijen veel opgespoord via Google.

Hyves

Het meest gezochte woord van 2010 is profielensite Hyves. De chatbox Chatroulette was de snelst stijgende zoekopdracht in vergelijking met vorig jaar. Ook scoren aanbieders van e-mail en sociale netwerken hoog in de top tien van gezochte zoektermen. De lijst wordt verder aangevuld met grote evenementen en populaire televisieprogramma's als het WK voetbal en Oh Oh Cherso.

Het is onduidelijk hoe vaak er middels Google is gezocht. De zoekmachine heeft geen cijfers openbaar gemaakt. Het rapport wordt donderdagmiddag gepubliceerd.