AMSTERDAM – AOL zoekt toenadering tot Yahoo voor een toekomstige fusie. Dat schrijft persbureau Reuters maandag op basis van anonieme bronnen die bekend zijn met de situatie.

De Amerikaanse internetprovider AOL, die momenteel een radicale transformatie ondergaat, onderzoekt de mogelijkheden van het splitsen van onderdelen via een serie ingewikkelde transacties. Die zullen uiteindelijk leiden tot een samengaan met Yahoo, aldus Reuters.

De plannen bevinden zich volgens het persbureau nog in de verkennende fase.

Strategisch

Een analist stelt dat het combineren van de webactiviteiten van Yahoo en AOL ‘strategisch gezien een logische keuze is’.

Yahoo trekt met zijn homepage sport-, financieel en algemeen publiek, terwijl AOL sterk is op het gebied van entertainment en kaarten.

Gelijkenis

De ontwikkelingen tonen gelijkenis met plannen uit 2008 en 2009, voordat Time Warner AOL afstootte naar zijn aandeelhouders. Toen bestudeerde het mediaconglomeraat de optie om de twee belangrijkste bedrijfspijlers van AOL te splitsen.

De bronnen willen anoniem blijven, omdat ze niet bevoegd zijn met de media te praten. AOL en Yahoo wilden geen commentaar geven op de geruchten.