LOS ANGELES - Facebook heeft zondag de nieuwe opzet van haar profielpagina's gelanceerd waarbij foto's een prominentere plek zullen krijgen.

Deze nieuwste vinding zou volgens de sociale netwerksite ''belangrijke'' vrienden en hun banen en bezigheden beter onder de aandacht brengen.

Facebook-programmeur Josh Wiseman meldde in zijn blog dat waarschijnlijk vanaf begin volgend jaar het nieuwe profiel beschikbaar is voor alle 500 miljoen gebruikers van de site.

Bovenaan de profielpagina, in het biografiegedeelte, komt nu te staan waar een facebook-lid precies vandaan komt, waar hij naar school is geweest, zijn relatiestatus en huidige werkgever.

Direct hieronder komt ruimte voor een rijtje foto's waarop een facebooker recent is getagd (aangeduid) door een van zijn facebook-vrienden. Bij de huidige profielpagina's staan foto's onder een apart tabblad.

Mark Zuckerberg

Daarnaast wordt het voor de gebruikers mogelijk aan te geven wie van hun vrienden voor hen het belangrijkst zijn en kunnen zijn openlijk groepen vrienden en familieleden creëren. Facebook-oprichter Mark Zuckerberg besprak de nieuwe wijzigingen zondagavond bij het programma '60 Minutes' van de Amerikaanse nieuwszender CBS.

Bij eerdere wijzigingen van de befaamde wereldwijde netwerksite kwam vaak publiekelijk veel kritiek los op Facebook. Met name de manier waarop het bedrijf met privacy-issues omgaat, wordt vaak onder vuur genomen.