AMSTERDAM – Twitter stuurt aan op een nieuwe investeringsronde, die het bedrijf op meer dan drie miljard dollar (ongeveer 2,3 miljard euro) zou waarderen. 

Dat stellen bronnen tegenover persbureau Bloomberg.

De microbloggingdienst zou het verse kapitaal kunnen gebruiken om zijn diensten uit te breiden en meer gebruikers aan te trekken. Om het toenemende aantal twitteraars aan te kunnen, heeft het bedrijf meer personeel nodig. Ook is Twitter van plan de komende jaren een aantal datacentra te openen.

Een nieuwe kapitaalinjectie zou betekenen dat het bedrijf voorlopig niet per se naar de beurs hoeft. Hoewel hierover hardnekkige geruchten de ronde doen, stelde Twitter-CEO Costolo onlangs dat een beursgang nog ‘heel ver weg’ is.

Durfkapitaal

Volgens de bronnen zouden zich onder de nieuwe investeerders durfkapitalist Kleiner Perkins Caufield & Byers en het Russische investeringsbedrijf Digital Sky Technologies bevinden. Een woordvoerder van Twitter onthoudt zich echter van commentaar.

Twitter haalde in september vorig jaar 100 miljoen dollar op. Het bedrijf werd toen, met 25 miljoen gebruikers, nog gewaardeerd op een miljard dollar. Momenteel telt de site meer dan 175 miljoen twitteraars.