AMSTERDAM - Google heeft de dienst Street View in een nieuwe versie van Google Earth geïntegreerd. Hierdoor kunnen gebruikers vanuit de ruimte de aarde zien en inzoomen tot navigeren door straten mogelijk is.

Ook kunnen internetters voortaan door straten met 3D-gebouwen, die beschikbaar zijn in Google Earth, navigeren. Met de aanpassing grenst Google’s dienst steeds meer aan de werkelijkheid, zo blijkt uit een video.

In de nieuwe versie houdt Google rekening met de natuur. Het is nu ook mogelijk 3D-beelden van meer dan vijftig verschillende soorten bomen te zien in stadsparken van San Fransisco,Tokio en Athene.

Ook het Amazone-gebied is in Google Earth voorzien van bomen. Google Earth vult de plek echter op en garandeert geen gelijkenis met de werkelijkheid.

Natuurgetrouw

In eerdere versies was het ook al mogelijk de natuur te ontdekken. In versie 4 voegde Google het sterrenstelsel toe (Sky) en in versie 5 konden gebruikers de oceanen bekijken (Ocean).

Op dit moment zijn er ongeveer tachtig miljoen digitale bomen te zien in Google Earth 6. Google spreekt met verschillende natuurbeschermingsorganisaties om bedreigde bossen natuurgetrouw in Google Earth te laten zien.