AMSTERDAM – De komst van videochat via Skype geïntegreerd in Facebook is dichtbij. Een ontwikkelaar ontdekte aanwijzingen voor videochat in de broncode van de netwerksite.

Dat schrijft appliatie-ontwikkelaar Tal Alter in een blog.

Terwijl Alter bezig was met het ontwikkelen van een nieuwe applicatie voor Facebook en daarvoor de broncode van de website doornam, ontdekte hij een object met de naam ‘VideoChat’.

Verwijzing naar Skype

Toen Alter verder begon te zoeken naar meer aanwijzingen voor de komst van videochat, stuitte hij op onderdelen die specifiek verwijzen naar Skype. “De onderdelen wijzen er op dat gebruikers binnenkort kunnen videochatten met Skypegebruikers”, aldus Alter.

Medio oktober werd bekendgemaakt dat Facebook geïntegreerd wordt in Skype. Zo kunnen gebruikers van Skype bijvoorbeeld contacten van de netwerksite bellen. De partijen lieten toen weten dat de integratie voorlopig nog maar één kant op werkt.

Mike Bartlett, topman bij Skype, vertelde echter wel dat de aangekondigde integratie ‘slechts de eerste stap’ binnen de relatie was en zinspeelde daarmee op de integratie van functionaliteiten van Skype binnen Facebook.