AMSTERDAM - Het Britse model Katie Price (23), alias 'Jordan', wil haar bevalling laten uitzenden via internet. Dat schrijft het Britse boulevardblad News of the World.

Price verwacht haar kind rond 16 mei. Volgens het fotomodel die eerder al naakt in diverse bladente bewonderen was, gaat het niet om een mediastunt. "Ik wil mijn geluk met mijn fans delen", aldus Price.

Het 'evenement' zou voor iedereen gratis digitaal te aanschouwen zijn. Alleen de geboorte zelf zou exclusief zijn voor internetters die (via pay-per-view) bereid zijn te betalen voor de beelden. Voor de technische realisatie zouden elf mensen nodig zijn. Inmiddels zijn er al gesprekken geweest met Endemol om de hele gebeurtenis uit te zenden.

Als het gaat lukken is Price de eerste Britse vrouw die live op internet een kind gaat baren.Jammer genoeg voor Price, is het geen wereldprimeur; een Amerikaanse vrouw was haar voor. In 1998 liet een 40-jarige vrouw in Florida, die alleen bekend staat als Elizabeth, de beelden van haar bevalling op internet uitzenden. De site registreerde toen bijna tien miljoen hits.