AMSTERDAM – Na Google en Apple stort nu ook Microsoft zich op de wereld van online televisie.

Dat maakt persbureau Reuters op uit gesprekken die het heeft gehad met twee mensen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van de nieuwe service.

Voor de online televisiedienst zou Microsoft al gesprekken voeren met mediabedrijven om zo de licenties rond te krijgen. Er liggen nog een aantal mogelijkheden op tafel.

Via Xbox

Zo zou Microsoft denken over een dienst waarbij gebruikers televisieprogramma’s kunnen kijken via de Xbox en wordt gepraat over de mogelijkheid een ‘virtuele provider’ op te starten die klanten voor een maandelijkse vergoeding via internet televisie laat kijken.

De derde optie is het creëren van een verzameling aan zenders waar gebruikers dan vervolgens uit kunnen kiezen. Microsoft biedt bijvoorbeeld al de zender ESPN aan via Xbox Live. De bronnen laten aan Reuters weten dat de service waarschijnlijk nog minimaal een jaar op zich laat wachten.

Google en Apple

Google en Apple zijn met Google TV en Apple TV al actief op de markt van online televisie. Google TV is in de Verenigde Staten verkrijgbaar in een aantal tv’s van Sony en als losse settopbox. Wanneer de dienst naar Europa komt is nog niet bekend.

Apple TV is alleen leverbaar via een losse settopbox waarmee gebruikers een combinatie tussen internet en televisie krijgen.