AMSTERDAM – Nederland krijgt binnenkort zijn eerste officiële Apple Store. De winkel van Apple zou in het Hirschgebouw aan het Leidseplein in Amsterdam moeten verrijzen.

Dat schrijft One More Thing (OMT), een website met nieuws over Apple, zondag op basis van meerdere anonieme, maar volgens OMT ‘zeer betrouwbare’ bronnen.

In Nederland zijn wel al verschillende Apple Premium Resellers aanwezig. Dat zijn zelfstandige winkels, gespecialiseerd in Appleproducten. Een officiële Apple Store is echter nog niet gevestigd in Nederland.

Apple Stores zijn sowieso pas sinds 2007 aanwezig op het vasteland van Europa. Daarvoor richtte het bedrijf zich vooral op de Amerikaanse, Britse en Aziatische markt. In totaal zijn er wereldwijd 323 winkels, waarvan achttien op het vaste land van Europa en 236 in de Verenigde Staten.

Hirschgebouw

In het Hirschgebouw, waar de Nederlandse Apple Store zou moeten komen, is sinds vorig jaar het kantoor van Apple Benelux gevestigd op de derde verdieping. De begane grond wordt vooralsnog gebruikt als kunstgalerie. Medewerkers van de galerie bevestigen tegenover OMT dat de ruimte verhuurd is aan Apple en er is bovendien al een vergunning om een winkel te openen in de ruimte aangevraagd bij de gemeente.