AMSTERDAM – In Nederland wordt vooral getwitterd door mannen van twintig tot dertig jaar. Ook relatief veel tieners zijn actief op de microblog.

Dat meldt Twirus, het bedrijf dat ook het RTL twitterdebat en de online griepmeting op Twitter mede mogelijk maakte.

Eerder maakte Twirus al bekend dat er ruim 313.000 actieve Nederlandse twitteraars zijn, dat zijn mensen die eens in de paar dagen een bericht plaatsen. De meeste twitteraars hebben tussen de tien en de honderd volgers. Gemiddeld heeft een twitteraar dertig volgers.

Tien tot dertig jaar

Voor het onderzoek werden vierhonderd accounts geanalyseerd. Daaruit bleek dat 57 procent van de twitteraars man en 43 procent vrouw is. Wat betreft leeftijd valt 75 procent van de mensen op Twitter tussen de tien en dertig jaar.

45 procent van de onderzochte mensen is tussen de twintig en dertig jaar oud. 30 procent is tussen de tien en twintig jaar. 2 procent is ouder dan vijftig jaar.

De tieners zorgen echter voor de meeste berichten. Zij twitteren ruim twee keer zo veel als de twintig- tot dertigjarigen. In totaal maakt bijna 80 procent privé gebruik van Twitter. 8 procent gebruikt de dienst puur zakelijk, 10 procent twittert zowel privé als zakelijk.