AMSTERDAM – Facebook is een stap dichterbij het verkrijgen van de rechten voor het gebruik van het woord ‘Face’. Het Amerikaanse Patent Office heeft een bericht hierover naar de netwerksite verstuurd.

Dat schrijven verschillende Amerikaanse media.

Facebook heeft nu drie maanden de tijd om te reageren op de brief van het Patent Office en moet ook binnen die termijn de vergoeding betalen die gepaard gaat met het verkrijgen van het patent.

Concurrentie

Het lijkt vreemd om de rechten voor een woord dat zo breed gebruikt wordt in Engelstalige landen toe te schrijven aan een bedrijf. Het patent is echter alleen bedoeld om duidelijk te maken dat dat de term toegeschreven is aan Facebook zodat andere bedrijven niet met een soortgelijke naam op de markt kunnen komen.

In dit specifieke geval zijn de rechten van toepassing op het gebruik van het woord ‘face’ door online en sociale netwerken. Het moet dus gaan om concurrenten van Facebook.

Lamebook.com

De netwerksite is momenteel bezig met de aanpak van website Lamebook.com, een website die grappige statussen van gebruikers van sociale netwerken verzamelt.