AMSTERDAM – Kortingsbonnensite Groupon overweegt of het wil worden overgenomen door Google. Dat schrijven het weblog All Things Digital en persbureau Bloomberg op basis van anonieme bronnen.

Volgens deze bronnen zou de zoekmachine ruim 3 miljard dollar willen betalen voor Groupon.

De investeerders van de kortingssite overwegen nu volgens de bronnen of ze willen worden overgenomen of verdergaan met hun zoektocht naar kapitaal en op die manier onafhankelijk kunnen blijven. Woordvoerders van zowel Groupon als Google willen niet reageren.

Aanbiedingen

Groupon werd in 2008 gelanceerd. Op de website, de naam is een samenvoeging van de woorden group en coupon, verschijnt dagelijks een nieuwe aanbieding van lokale winkeliers waarop consumenten kunnen intekenen.

De website is actief op 150 markten in Noord-Amerika en 100 markten in Europa, Azië en Zuid-Amerika. Groupon werd vorig jaar ook in Nederland actief, nadat het concurrent MyCityDeal overnam.

In april dit jaar investeerde het bedrijf Digital Sky Technologies 135 miljoen dollar in het bedrijf. Vorige maand zou volgens geruchten Yahoo 3 miljard dollar hebben geboden om de website in handen te krijgen, maar die deal ging niet door.

Facebook

Mogelijke andere kandidaten voor een overname zouden volgens de bronnen Microsoft, Amazon en eBay zijn. Ook Facebook is een overnamekandidaat, ook al is Groupon vooralsnog groter dan de sociale netwerksite.

Eerder deze maand zei het hoofd van de afdeling overnames van Google dat het internetbedrijf blijft zoeken naar uitbreiding van zijn online dienstenpakket. Google gaf in 2010 al meer dan 1,6 miljard dollar uit aan twintig bedrijven.