AMSTERDAM – Facebook staat op nummer drie in de lijst van grootste internetbedrijven in de Verenigde Staten. De sociale netwerksite is eBay gepasseerd in waarde. Zo meldt Bloomberg.

Op SecondMarket, een marktplaats waar aandelen van niet-beursgenoteerde ondernemingen worden verhandeld, is een aandeel Facebook 16 dollar waard.

Facebook komt daarmee op een totale waarde van 41 miljard dollar, meer dan de waarde van eBay (39,3 miljard dollar) op Nasdaq. Alleen Amazon en Google zijn meer waard met respectievelijk 74,4 en 192,9 miljard dollar.

Ook een andere markt van niet beursgenoteerde ondernemingen SharesPost schat Facebook in op 40,9 miljard euro.

Facebook

Facebook passeerde eerder al Yahoo in de lijst van grootste internetbedrijven. “In slechts een paar jaar tijd is Facebook veranderd van een niche-site tot een site waar de meerderheid van Amerikanen het grootste deel van hun tijd online doorbrengen,” aldus Augie Ray, analist van Forrester Research tegenover Bloomberg.

Facebook heeft meer dan 500 miljoen gebruikers. De website verdient aan advertenties en een kredietsysteem, waarmee gebruikers virtueel zaken kunnen aanschaffen in online games.