AMSTERDAM – Nadat uitlekte dat Google alle medewerkers 10 procent salarisverhoging geeft om te voorkomen dat ze overstappen naar bijvoorbeeld Facebook, is nu bekend geworden dat een technisch manager 3,5 miljoen dollar aan aandelen heeft gekregen om zijn vertrek tegen te houden.

Dat schrijft Techcrunch vrijdag op basis van bronnen binnen het bedrijf.

Vooral Facebook snoept een behoorlijk aantal personeelsleden van Google af. Tien procent van de medewerkers van de sociale netwerksite zou inmiddels afkomstig zijn van de zoekgigant.

Verleden

Het is niet de eerste keer dat Google stappen onderneemt om medewerkers aan zich te binden. In 2009 heeft het concern miljoenen aandelenopties van het personeel opgewaardeerd, nadat de waarde van de aandelen tussen 2007 en 2009 flink gedaald was.

De technisch manager die 3,5 miljoen dollar (zo’n 2,5 miljoen euro) aangeboden kreeg om niet naar Facebook te vertrekken, is stilzwijgend op het bod ingegaan en is nog steeds werkzaam bij de zoekgigant. Eerder bood het bedrijf een medewerker al een loonsverhoging van 15 procent en een 500.000 dollar aan aandelen. Hij vertrok echter toch naar Facebook.

Illegale afspraken

Al ruim een jaar gaan er geruchten over illegale afspraken tussen onder anderen Google, Yahoo en Apple wat betreft het niet wegkapen van elkaars personeel. De Amerikaanse mededingingsautoriteiten onderzoeken of de klachten gegrond zijn. Facebook is niet betrokken bij dit onderzoek.