AMSTERDAM - Google is van plan medewerkers een salarisverhoging van tien procent te geven. Op deze manier wil het bedrijf voorkomen dat medewerkers overstappen naar bijvoorbeeld Facebook.

Dat melden verschillende Amerikaanse media. Google zou de medewerkers ook een eindejaarsbonus van 1000 dollar willen geven.

Vooral Facebook snoept een behoorlijk aantal personeelsleden van Google af. Tien procent van de medewerkers van de sociale netwerksite zou inmiddels afkomstig zijn van de zoekgigant.

De salarisverhoging, die in een e-mail aan het personeel is aangekondigd, gaat in per januari 2011 en geldt voor alle 23.000 medewerkers van het bedrijf. "We willen ervoor zorgen dat je je beloond voelt voor al het harde werk", zo schrijft Google-topman Eric Schmidt naar verluidt in de e-mail. "We willen de beste mensen naar Google zien te krijgen."

Bonussen

Een deel van de bonussen die het bedrijf uitkeert zal worden omgezet in vast salaris. Volgens de bestuursvoorzitter zou uit onderzoek zijn gebleken dat medewerkers meer waarde hechten aan salaris dan aan andere vormen van beloning.

Het is niet de eerste keer dat Google stappen onderneemt om medewerkers aan zich te binden. In 2009 heeft het concern miljoenen aandelenopties van het personeel opgewaardeerd, nadat de waarde van de aandelen tussen 2007 en 2009 flink gedaald was.

Illegale afspraken

Al ruim een jaar gaan er geruchten over illegale afspraken tussen onder anderen Google, Yahoo en Apple wat betreft het niet wegkapen van elkaars personeel. De Amerikaanse mededingingsautoriteiten onderzoeken of de klachten gegrond zijn.