AMSTERDAM - De politie in Brabant gaat beginnen met een proef om filmpjes van overvallen en andere misdrijven op YouTube te zetten. Ook Google Maps wordt ingezet met een kaart van de meest recente overvallen.

Dit meldt de Telegraaf woensdag.

Aanleiding van de proef is een overvalgolf in Midden- en West-Brabant. Een woordvoerder van de politie zegt dat winkeliers zijn opgeroepen om camera-apparatuur te installeren. “Overvallen en andere vergrijpen kunnen direct de wereld overgestuurd worden.”

Voorstander

Korpschef Frans Heerers van de politie van Midden- en West-Brabant is voorstander van de inzet van nieuwe media bij opsporing van overvallen. “Maar wel in afstemming met het OM en als het volgens de privacyregels gebeurt.”

Martine Pielaar van het OM is in ieder geval enthousiast. “De huidige maatschappij is ingericht op snelheid en met het inzetten van nieuwe media als YouTube spelen we hierop in,” aldus Pielaar.

De proef beperkt zich voorlopig tot Midden- en West-Brabant. Bij succesvolle resultaten zal het experiment snel landelijke navolging krijgen.