GRONINGEN - Rosa Timmer, columniste van Dagblad van het Noorden, gaat komende zondag live een verhaal schrijven via Twitter.

Het is een experiment om te kijken of de aaneenschakeling van berichten van maximaal 140 tekens een leesbaar verhaal kan opleveren, maakte uitgeverij Passage in Groningen dinsdag bekend.

Eerder startte schrijver Ronald Giphart en NOS-redactielid Tim Overdiek een poging een roman te schrijven via Twitter. Iedereen kon na uitnodiging een bijdrage leveren aan het verhaal.

Fanatiek

De uitgeverij wil de proef graag met Timmer aangaan omdat zij een fanatieke Twitteraar is. Bij de uitgever is eerder al een bundel studentencolumns van haar hand verschenen en Timmer werkt momenteel aan een novelle.

Vanaf 14.00 uur gaat Timmer aan de slag. Mensen kunnen via Twitter reacties geven om proberen de verhaallijn te beïnvloeden.

Publicatie

De uitgeverij weet nog niet of het Twitterverhaal wordt uitgegeven. ''Daarvoor moeten we eerst kijken hoe het gaat'', aldus een woordvoerder. Passage zal het uiteindelijke resultaat wel op zijn website zetten.Het wordt een beetje aangepast om het leesbaar te maken, omdat niet iedereen erin bedreven is een verhaal van onder naar boven te lezen.