AMSTERDAM – Het aantal actieve Nederlandse twitteraars is in drie maanden tijd met bijna 65 procent gestegen.

Dat blijkt uit een meting van Twirus, dat ook in juli al een dergelijk onderzoek uitvoerde.

In juli berekende Twirus dat er zo’n 191.000 actieve Nederlandse twitteraars waren. Dinsdag werd in op de website bekendgemaakt dat dat er inmiddels 313.852 zijn. Al deze mensen hebben in oktober meerdere tweets in het Nederlands geplaatst.

Belgen

Daar horen dus ook een aantal Belgen bij, volgens Nico Schoonderwoerd is de website in België echter veel minder populair dan in Nederland.

Wereldwijd stond het aantal twitteraars in juni op zo’n 190 miljoen. In april zaten er nog 180 miljoen mensen op Twitter en in februari 2010 twitterde er ‘slechts’ vijftig miljoen mensen.

Hoger

Het Nederlandse groeipercentage pakt in realiteit waarschijnlijk nog hoger uit dan de vastgestelde 65 procent. Van de 191.000 twitteraars in juli zijn er inmiddels namelijk 60.000 gestopt.

Schoonderwoerd wijst er tegenover Twittermania.nl op dat er mogelijk ook veel mensen die in juli niet actief waren – en dus buiten de 191.000 twitteraars vielen – nu wel zijn gaan twitteren.

Populariteit

Naast het aantal twitteraars houdt Twirus ook bij welke personen op de microblogdienst het populairst zijn als wordt gekeken naar het aantal volgers. Arjan El Fassed, die vanuit Palestijnse gebieden twittert, staat bovenaan met bijna 290.000 volgers. Dj’s Armin van Buuren en Tiësto volgen op plaatst twee en drie.